Ελισάβετ Ταλαρούγκα

Ελισάβετ Ταλαρούγκα

Από την ηλικία των 4 ετών είχα μεγάλο πάθος για τον χορό και την κίνηση και από πολύ νωρίς αντιλήφθηκα ότι θα αποτελούσαν για μένα την υπέρτατη μορφή έκφρασης των συναισθημάτων μου.
Οι σπουδές μου και τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στον τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού με έκαναν να παρατηρώ με μεγάλο ενδιαφέρον τον άνθρωπο, να «διαβάζω» τη γλώσσα του σώματος και να αναλύω τις ποικίλες συμπεριφορές στο εκάστοτε περιβάλλον. Αυτή η επαγγελματική μου εμπειρία μου έδωσε το έναυσμα, την αγάπη για τον άνθρωπο και την πεποίθηση ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αλλά και ότι ένα θετικό εξωτερικό περιβάλλον, με τα κατάλληλα ερεθίσματα, μπορεί να βελτιώσει τη συμπεριφορά ενός ατόμου. Έτσι ακριβώς και το σώμα μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει αποτελεσματικά ένα λανθασμένο κινητικό πρότυπο, μία λανθασμένη στάση ή κίνηση, όταν λάβει θετικά triggers.
Ο κόσμος του Pilates μπήκε στη ζωή μου πριν από περίπου 7 χρόνια, στην προσπάθεια αποκατάστασης ενός αθλητικού τραυματισμού. Με γοήτευσε η αλλαγή στο σώμα μου, η σχεδόν άμεση ικανότητα πλήρους ελέγχου του, η δυνατότητα επιμήκυνσης των μυών μου, η δυνατότητα αναπνοής του σώματος μέσω της κίνησης… με γοήτευσε όλη η εσωτερική δύναμη που σου προσφέρει η φιλοσοφία του Pilates.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στη μεθοδολογία “Polestar Pilates”, που αποτελεί την πιο σύγχρονη εξέλιξη της μεθόδου Pilates, η ανάγκη μου να μοιραστώ το όραμά μου για μία ποιοτική αλλαγή στην καθημερινότητά μας, στο σώμα και το μυαλό μας μέσα από την κίνηση, με ώθησε να δημιουργήσω το “Holistic Pilates”, την προσωπική μου προσέγγιση στο Pilates. 
Είναι ιδιαίτερη, λοιπόν, η χαρά μου αλλά και τιμή για μένα η συνεργασία μου με την ομάδα του Reform, με την οποία μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την κίνηση και τη φιλοσοφία του Pilates.