top of page
Nia.group.jpg
Why?

Η Nia (Now I Am) είναι μια ολιστική πρακτική κίνησης, που συνδυάζει στοιχεία από πολεμικές τέχνες και χορό με τεχνικές χαλάρωσης. Είναι ένα σύστημα άσκησης που ασκεί όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος χωρίς επιβάρυνση, ενώ παράλληλα αγγίζει τόσο το σώμα όσο και την ψυχή και το νου.
Η Nia μας προσκαλεί να κινηθούμε με εκφραστικότητα, δυναμικότητα ή ηρεμία, yin or yang, ακολουθώντας χορογραφία ή κινούμενος/νη ελεύθερα στον χώρο (free dance). Ο μαθητής οδηγείται από την "αρχή ευεξίας", ακούγοντας την εσωτερική του φωνή και κάνοντας τις κινήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευεργετικές και θεραπευτικές για το σώμα.
Σε μία τάξη της Nia θα: 
α. εμπνευστούμε από την μουσική και τον ρυθμό για να αισθανθούμε χαρούμενοι και ελεύθεροι,
β. κάνουμε δυναμικές κινήσεις (εμπνευσμένες από τις πολεμικές τέχνες) για να δουλέψουμε δυναμικά και να εκτονωθούμε, και γ. μέσω ασκήσεων παρμένων από την Yoga, την Τεχνική Alexander, και τις διδαχές του Moshe Feldenkrais θα βρούμε την αρμονία και την χαλάρωση. Η Nia μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι διερεύνησης του σώματος και της ψυχής με σκοπό να επιτύχουμε ελευθερία στην κίνηση, αρμονία στο μυαλό, και γαλήνη στην ψυχή.

Ας επιβιβαστούμε για ένα ταξίδι ανακάλυψης όπου θα ασκηθούμε και θα εκφραστούμε δημιουργικά.

Nia (Now I Am)
bottom of page